Има ли най-добро решение за осветление на офиси и търговски площи?

Би могло да има! Започвайки нашия пример с офисните пространства следва да се каже, че тук всеки детайл има значение – малък или голям офис, режим на работа, наличие или не на естетвена осветеност, с която да се съобразим или която да се осигури, кой работи вътре и кой менажира сградата – собственик, външна компания, наемателя или…

Би могло да има! Започвайки нашия пример с офисните пространства следва да се каже, че тук всеки детайл има значение – малък или голям офис, режим на работа, наличие или не на естетвена осветеност, с която да се съобразим или която да се осигури, кой работи вътре и кой менажира сградата – собственик, външна компания, наемателя или… Изчистването на тези въпроси на един ранен етап ще доведе до точния избор на модел осветително тяло, начина му на функциониране (дали да има автоматизация и каква) и бъдещата комуникация с клиента – като например дали да има еднакво решение за всички работещи в офиса или да се търси индивидуален подход към всяко бюро! Последното крие своите рискове – за част от хората е твърде осветено, за други е твърде тъмно, трети усещат заслепяване. Трудно е да се постигне пълно удовлетворение от дадено решение и ролята на клиента тук е най- важна- точно дефиниране на нуждите и точно дефиниране на параметрите на осветлението ще доведат до най-добър резултат! Разбира се при наличие на качествен продукт от доставчика. Нашето мнение в този случай, обаче е, че това с качествения продукт е постижимо. Качествените решения на пазара са достатъчно много що се отнася до осветление за офиси! От най-базовите такива до тези за луксозни офиси с претенция за изключителност. Подобно е и положението с търговските площи! Точните осветителни тела ги има! Важно е да се изберат и позициoнират по най-коректния начин. Акцент е продуктът, който търговецът предлага и тук (лично наше мнение) инвестицията в осветителни тела е може би една от най-важните! Ниските нива на заслепяване на осветителното тяло, високият индекс на цветопредаване могат да са ключа за точната осветителна среда и търговски ореол на стоката – от спортни обувки, луксозни дрехи, до предмети за бита или автомобилни салони например!

Извод: Търговските площи и офисите са сферите, където изборът на осветителни тела е най-голям и предлаганите осветителни тела ползволяват да се направи всичко в тази област! В същото време качественото осветление на тези обекти е може би най- важния аспект на тяхната ежедневна дейност! В това „море“от предлагани осветителни тела може би е най-добре да се доверите на професионалистите! Те ще ви помогнат с избора. 

office@aee.bg