Как да направим бърза подмяна на осветителните тела в дома, офиса или магазина ни?

Подгответе се предварително и чак тогава купувайте и сменяйте каквото и да било! Все пак не губете много време в предварителни проучвания и направете сравнително бързо своя избор. В по-голямата си част осветителните тела за дома, като марки и модели, са почти идентични и купувайки един клас тяло от един или друг производоител обикновено води до идентичен резултат.

Подгответе се предварително и чак тогава купувайте и сменяйте каквото и да било! Все пак не губете много време в предварителни проучвания и направете сравнително бързо своя избор. В по-голямата си част осветителните тела за дома, като марки и модели, са почти идентични и купувайки един клас тяло от един или друг производоител обикновено води до идентичен резултат. Търсете точния модел осветително тяло – LED панел, луна, spotlights, монтирани на шина, но винаги е хубаво да се предвиди или да се консултира с опитен човек начина на монтаж, който е възможен и който би могъл да се случи бързо и удобно. Хубаво е да се проверяват базовите параметри на телата – консумация, живот на тялото ниво на заслепяване, гаранция, цветната температура на тялото и рабира се, добре е да се търси производител от малко по-висок клас. При закупуване на ниско бюджетно тяло има риск след една или две години този модел вече да не се произвежда. В такъв случай, ако все пак прецените, че ще купувате най-евтиното тяло – вземете няколко резервни бройки и ги приберете някъде. Ще оцените след време полезността на това действие. Ако са повече такива – надписвайте ги – след две години няма да помните „кое за къде беше“ – надписът ще ви спаси. Опитайте се да търсите осветителни тела, които са част от дадена серия на производителя. Такава серия, изключително подходяща за директна и бърза подмяна е серията Thorn Eco (на британската компания THORN Lighting). https://thorn- eco.com/en/

Извод: за да направите бърз и лесен монтаж/демонтаж проучете нещата предварително и/или се консултирайте. Не бъдете прекалено придричиви обаче – решенията в повчето случаи са типови, просто трябва да намерите правилното такова за вас. Купете си няколко бройки за резерв и ги надпишете. Ще ви помогне за в бъдеще.

 office@aee.bg