Качествено и скъпо осветително тяло или бюджетна лампа? Предимства и недостатъци!

Това трябва вие сами да го решите! Ако питате нас – съветът ни ще е ясен – гледай помещението и тогава вземи решение. Няма как да имаме стара гарсониера, със занемарени мебели и стени, и да монтираме скъпо и ефектно тяло. Бихме казали и обратното, но примерите от нашето ежедневие ни възпират – хубави нови, красиви помещения и скандално евтини и лоши осветителни тела.

Това трябва вие сами да го решите! Ако питате нас – съветът ни ще е ясен – гледай помещението и тогава вземи решение. Няма как да имаме стара гарсониера, със занемарени мебели и стени, и да монтираме скъпо и ефектно тяло. Бихме казали и обратното, но примерите от нашето ежедневие ни възпират – хубави нови, красиви помещения и скандално евтини и лоши осветителни тела. Случва се и това. Не го препоръчваме, но… В тъсене на отговор може би е важно да се вземе балансирано решение. Младо семейство, ново жилище, което ще се изплаща в следващите години, дете, което има нужда от какво ли не. Как най-добре да решим въпроса с осветлението? Просто е: определете кои помещения са от най-голяма важност за вас – например детската стая, там ще се живее, играе, учи. Може би е добре да се инвестира в по-добро осветително тяло за там, както и за основното осветление в кухнята да речем. Други тела може да са по-бюджетни и да се подменят след време, в удобен момент. Друг пример от нашата практика: хубва офис, в който килентът не прекарва много време, но не отдава под наем. Пнякога обаче се случва да има гости – негови партньори от чужбина, а помещението е тъмно само в определени часове на деня и точно тогава има нужда от добра изкуствена светлина. През другата част на деня е обратното вътре има обилна естествена светлина и е нужно съвсем малко осветяване от лампата. Беше харесал сравнително добри бюджетни тела, с DALI модул, за да може да ги димира при нужда. За целта обаче трябваше да подмени цялата си инсталция, а не искаше да прави ремонт. Решихме въпроса с малко по-скъпи тела, които се упраляваха чрез Bluetooth възка и така спести разходи и време за ремонт, като просто изхарчи повече пари за осветителни тела.

Извод: Взимайте обосновани решения. Дори и по такива въпроси, от които не зависи човешки живот, а просто избор на осветително тяло. Пазарът може да ни предложи всичко и най-хубавият избор би бил ако можем да превърнем един недостатък в предимство!

 office@aee.bg