Кои са най-подходящите осветителни тела за складове и логистични бази?

В последните десет години строителството на складове и логистични бази е доста динамично. Освен големите български и чуждестранни компании все повече средни и малки по обем производители и/или търговци търсят начин да имат своя база.

В последните десет години строителството на складове и логистични бази е доста динамично. Освен големите български и чуждестранни компании все повече средни и малки по обем производители и/или търговци търсят начин да имат своя база. Качественото осветление на подобен обект със сигурност ще допринесе за по-добрата експлоатация на обекта, а и ще спести ядове на собственика и ползвателите на сградата. Също така може чувствително да намали разходи и да допринесе за по- добрата работа на хората вътре в помещението. За да се избегне лош избор и лошо изпълнение на осветителната инсталация от съществено значение е заинтерсоваността на инвеститора за това какво ще получи като осветление. Въпросът дали да бъде линейно осветително тяло или т.нар. LED камбани е важен, но не изчерпва темата. Подходът, в който се търси професионално съдействие и анализ на „нуждите“ и спецификата на помещението, и то на един по-ранен етап, е нещото, което би довело до оптимален избор на модел осветително тяло, нужните бройки от него (за постигане на заложените цели – нива на осветеност, равномерност, режим на работа и т.н.). При изграждане на подобен обект, без значение неговия мащаб, нашият основен съвет би бил да се търси по-високо качество на осветителните тела. По-качествените тела са по- скъпи като цена за единична бройка, но при реализиране на проект за осветление те винаги са по-малко на брой от по-ниско качествените такива, а това в крайна сметка може да доведе до една и съща крайна цена. А резултатът със среден или висок клас тела абсолютно винаги е по-добър: по- дълъг живот, по-висок добив, по-висока равномерност, по-ниска консумация, по-лесен монтаж (демонтаж), значително по-малко бройки, които ще се повредят по време на гаранционния период!

Извод: консултирайте се с хора професионалисти в областта и потърсете вариант с най-качественото осветително тяло. Съобразявайки се с вашите възможности и спецификата на помещението, което ще оборудвате.

 office@aee.bg