УСЛУГИ

Адванс е компания, която предлага на своите клиенти пълен комплект от професионални услуги в областта на осветлението. Решенията и осветителните ни системи, са резултат от участието ни във всяка стъпка на проекта – от първата среща с клиента, до инсталирането на осветителните тела. Работим най- вече на проектен принцип, но през годините имаме клиенти, за които извършваме и регулярни доставки на нужното им оборудване за осветление. Фокусът ни е насочен към енергийно спестяващото осветление, но също и към високи нива на осветеност, равномерност на светлината, комфорта и лесното обслужване на осветителните тела. Освен LED осветителни тела, ние предлагаме и решения със системи за естествена осветеност – светловоди!

LED осветление

Адванс предлага на своите клиенти цялостни проектни решения в областта на LED осветлението – от първата среща с клиента до избора на най-подходящите осветителни тела и тяхното инсталиране.

1

Индустриално осветление

2

Осветление на складове и логистични бази

3

Архитектурно и художествено осветление

4

Фасадно осветление

5

Офис осветление и осветление за търговски площи

6

Осветление за хотели

7

Осветление на училища и детски градини

8

Осветление на болнични и здравни заведения, и на лекарски кабинети

9

Осветление за градска среда

10

Осветление на паркови пространства

11

Осветление за дома и вилата

12

Осветление за спокойствие и сигурност (охрана)

1

Светловоди

Това са тръбни системи, най-често монтиращи се на покрива на сградата, които осигуряват естествена светлина в помещението през цялата светла част на денонощието. За да функционират светловодите е необходимо само едно – да изгрее слънцето – а, както добре знаем – това се случва всеки ден. Безспорното предимство при тях е енергийната ефективност, но също така спестяването на разходи за електричество и поддръжка – веднъж инсталирани тези системи имат живот поне 20-25 години без нужда от никаква специална поддръжка – без почистване, без подмяна на части и т.н., а в допълнение използването им удължава живота и на изкуствените осветители. Също така те пропускат светлина в помещението, но не и топлина или студ (пренебрежимо нисък коефициент на топлоотдаване). И не на последно място – светловодите, предлагани от „Адванс“, имат специален филтър, който спира вредните ултравиолетови лъчи – които вредят на човешкото здраве и причиняват стареене на продуктите. В този смисъл от изключително значение е и здравословният ефект от употребата на светловодите – ползата от естествената светлина е безспорна и дори бихме си позволили да отидем по-далеч и да споменем и това, че работещите, учащи или спортуващите са много по-дейни и способни, когато действат под влиянието на естествената светлина.

СИСТЕМИ ЗА ЕСТЕСТВЕНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Приложение на светловодите

Адванс предлага пълен инженеринг при избора и инсталирането на светловоди – от първата среща в клиента, през избора на най-подходящата система за неговия обект, изготвянето на светлотехнически изчисления, доставката и инсталацията на телата!

Могат да бъдат инсталирани във вякакъв тип сгради – индустриални, производствени халета, логистични бази, складове, частни жилища, кабинети, ателиета, болници, хотели, почивни станции, ферми за отглеждане на животни. От компанията подчертават, че при използването им в домашни условия или в офис, клиентът получава комфорт и удобство да има естествена светлина вкъщи (и тук акцентът не е енергийната ефективност), но когато говорим за по-големи работни помещения (индустрия и логистика) то тук се реализират и големи спестявания на разходи, при висока ефективност. Самите системи могат да подлежат на финансиране и по оперативните програми на ЕС, тъй като са напълно енергийно-ефективен продукт. В България системите се прилагат най-вече в частния сектор – в големи складове, логистични бази и фабрики. Водещ е най-вече финансовият мотив – за спестяване и оптимизация на процесите, но от „Адванс“ виждат възможност светловодите да се използват и в обществени сгради или при инфраструктурни проекти, най-вече що се отнася до здравословния ефект на светлината. Прилагането им в училища, детски градини, малки спортни салони, басейни и други държавни обекти може да доведе до огромна полза за ползвателите на тези съоръжения.

ЕСТЕСТВЕНА ОСВЕТЕНОСТ ЗА ИНДУСТРИАЛНИ, ЛОГИСТИЧНИ ОБЕКТИ И СКЛАДОВЕ

1

Светловоди за индустрията

2

Светловоди за логистични бази и складове

3

Светловоди в инфраструктурни проекти

1

Светловоди за дома

2

Светловоди за офиса

3

Светловоди за училища и спортни обекти

ЕСТЕСТВЕНА ОСВЕТЕНОСТ ЗА ДОМА ИЛИ ОФИСА

„ХИБРИДНИ“ СИСТЕМИ ЗА ОСВЕТЕНОСТ НА СГРАДИ

Комбинация между използването на светловоди и LED осветление за осветяване на помещението. Това е най-високата степен на енергийна ефективност в Част Осветление. В контекста на все по-високите цени на електроенергията, а и на развитието по процеса на „зелената сделка“ на Европейския съюз (ЕС) е съвсем естествено да се търси спестяване и оптимизация на осветителните системи, както и удължаване на техния живот и адаптирането им към работния процес до такава степен, че да са „абсолютно незабележими“ за ползвателите на сградата и да изискват най-минималните възможни услилия за поддръжка. В това отношение светловодите са супер – нямат нужда от никаква поддръжка – работят сами, достатъчно е само да изгрее слънцето. А чрез автоматизация на изкуственото (LED) осветление ние сихнронизираме двата типа системи да работят в хармония. Възможни са различни типове автоматизация, а тяхната сложност се определя от нуждите на клиента и неговите възможности!

Ondaria

ONDARIA е по идея и проект на известния дизайнер Stefan Ambrozus (Koln, Gemrnay) и този осветител се прилага в множество големи обекти по целия свят. Осветително тяло, което има множество награди за дизайн: RedDot Award winner, Design Aawrd 2018; Дизайнът на осветителното тяло ONDARIA перфектно допълва множество различни концепции за помещения. Независимо дали е вграден, монтиран на повърхността или приложен като висящо осветително тяло – неговата изчистена геометрия подобрява архитектурата, без да влошава вътрешния стил. Това го прави също толкова привлекателен, както за офисите, така и за зоните за прием (рецепции), както за зоните за почивка в офисните сгради (или места за пиене на кафе, ресторанти в тези места) или пък за открояване общото осветление в търговска зона. Кръглата форма на ONDARIA означава, че тя може да бъде разположена произволно и във всяка посока в помещение, без да се нарушава постоянното качество на светлината.

LED камбана – модел HiPak, ТHORN (UK)

Третото поколение иновативни индустриални осветителни тела на Thorn предлага зашеметяваща производителност и завладяваща възвръщаемост на инвестициите Високоефективна подмяна един за един за конвенционалните промишлени осветителни тела-и с по-висока ефективност от предшествениците си, тя обещава по-бързо възвръщаемост от всякога. С два размера и шест лумена с мощност до 35 000 lm, третото 10 поколение HiPak е идеална възможност за подмяна от точка до точка при проекти за модернизация.С широки (WD) и стелажни (RK) разпределения на светлината и специално проектирани отражатели, HiPak е подходящ и за приложения като търговия на дребно, където външният вид и визуалният комфорт са висок приоритет. HiPak позволява по-големи икономии на енергия чрез DALI версии и интеграция на сензори за движение и дневна светлина. Налична е и опция за спешни случаи.

Thorn Eco products

an extremely high quality and budget friendly product series from Thorn (UK). It can be described by four main points:

• great quality and great price;

• ideal for replacement or upgrading older existing lighting with newer and more modern products;

• easy-to-install;

• sustainable and with long life;The products are positioned around and slightly above the average price and quality class. All fixtures have a 5 (five) year warranty, most are 50000 hours life, low glare levels, very easy and convenient installation/disassembly, as well as options for different types of installation – for recessed installation, for suspension or direct mounting, they have a pretty good appearance, have the ability to adjust the color temperature and light intensity, as well as certain automation options or versions with Emergency. In practice, this series covers every potential lighting project application: it has fixtures for offices (for example LED panels (60X60; 120X30), as well as various variations of spotlights and downlights); Furthermore, the series has products for illumination of parking lots, industrial areas, bathrooms and toilets, homes, parks, gardens or fences.